Een biertje drinken bij de kapper? Dat moet makkelijker worden, vinden sommige Utrechtse partijen

© Pixabay
Utrecht - Ondernemers moeten meer ruimte krijgen om klanten extra diensten aan te bieden. Een biertje bij de kapper of een kopje koffie in een schoenenwinkel, dat moet kunnen zonder dat er ingewikkelde vergunningsaanvragen aan te pas komen. Dat vinden althans D66, VVD en Student & Starter.
De partijen willen dat Utrecht vooroploopt als het gaat om het fenomeen 'blurring'. "Zo wordt de stad gezelliger en levendiger", zegt Student & Starter-commissielid Sabrina van den Brink. "Winkelen moet een ervaring worden, zeker in een tijd waarin veel dingen online worden aangeschaft."
Hoe schitterend zou het zijn als Utrecht hiermee vooroploopt?
Mariam Al-Saqaff (raadslidVVD)
Er liggen kansen, want het woord blurring viel in het coalitieakkoord dat een halfjaar geleden werd gepresenteerd door kabinet Rutte-IV. De regering vindt het een goed plan winkels en horeca te vermengen. "Hoe schitterend zou het zijn als Utrecht hiermee vooroploopt?", zegt VVD-raadslid Mariam Al-Saqaff.
Volgens Al-Saqaff moet Utrecht er daarom snel mee gaan experimenteren. "Niet alleen in het centrum, maar in heel de stad. Het moet niet weer zo'n centrumpilot worden."
De VVD zegt dat een biertje toestaan bij de kapper niet alleen leuk is voor klanten, maar ook voor ondernemers zelf. Die zouden op dit moment nog veel last hebben van onnodige bureaucratie als ze een alcoholvergunning aanvragen.