'Aanjager liquidatie Peter R. de Vries dook eerder op in onderzoek naar moordpoging Utrechtse Adelaarstraat'

De gebruikte hamer in de Adelaarstraat.
De gebruikte hamer in de Adelaarstraat. © JS Multimedia
Utrecht - De politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries. Het gaat om een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving van Het Parool en AD hierover.
De man die is aangehouden zou eerder betrokken zijn geweest bij moordpogingen in Zeewolde en in de Utrechtse Adelaarstraat. Bij die laatste zaak werd met hamers en knuppels ingeslagen op een man. De aanslag in Utrecht valt onder een onderzoek met de codenaam Buizerd, een zaak waarin een neef van Marengo-kopstuk Ridouan T. wordt genoemd als hoofdrolspeler.
Tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries, die kort na de aanslag werden gearresteerd, is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.
De Vries, die de Utrechtse Marengo-kroongetuige Nabil B. bijstond, werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten. Hij bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen.