Mondkapjes zijn terug van weggeweest in verpleeghuizen

© Pixabay
Utrecht - Nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt, vragen steeds meer verpleeghuizen zorgmedewerkers om een mondneusmasker te dragen. Niet alleen om de bewoners te beschermen, maar ook om het ziekteverzuim onder personeel in te tomen. Dat bevestigt de brancheorganisatie Actiz in Utrecht aan de Volkskrant.
Ook kunnen, vanwege personeelskrapte, in sommige verpleeghuizen zorgverleners doorwerken met een coronabesmetting, als ze geen of milde klachten hebben. Meer verpleeghuisorganisaties overwegen die noodmaatregel weer in te voeren als de continuïteit van de zorg in het geding komt.
Op bijna vierhonderd verpleeghuislocaties zijn de afgelopen vier weken coronabesmettingen geconstateerd. "Als het aantal besmettingen stijgt in een regio, dan zie je dat terug in een verpleeghuis", zegt een woordvoerder van Actiz tegen de krant.
Actiz hoort van zijn leden dat in veel verpleeghuizen het mondkapje weer wordt gebruikt, net als in een aantal ziekenhuizen. "Maar nog lang niet in alle verpleeghuizen."