FC Utrecht verliest van Queen's Park FC: 'Veel voetballend vermogen, verdedigend moet het beter'

© FC Utrecht
Utrecht - FC Utrecht heeft de eerste oefenwedstijd in de voorbereiding op komend seizoen verloren. Het werd op sportcomplex Zoudenbalch 2-4 tegen het Schotse Queen's Park FC. "We hebben onszelf tekort gedaan", zei trainer Henk Fraser na afloop tegen RTV Utrecht. "De vier tegengoals kwamen eigenlijk door fouten van onszelf."
Fraser wilde zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. De nieuwe aanvallers Bas Dost en Daishawn Redan waren nog niet van de partij. Fraser verwacht dat zij begin komende week aansluiten. In de eerste helft startte de nieuwe centrale verdediger Nick Viergever als aanvoerder en de van Celtic gehuurde Vasilis Barkas begon onder de lat. Ook Joshua Rawlins, Luuk Brouwers, Taylor Booth maakten hun eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht.
De bezoekers kwamen na 12 minuten op voorsprong, maar Henk Veerman maakte nog voor rust gelijk na voorbereidend werk van Ruben Kluivert. "Gelukkig herstelde we ons enigszins", zegt Fraser, die in de tweede helft een compleet andere ploeg het veld in stuurde. Queen's Park kwam weer op voorsprong, maar Rayan El Azrak maakte twee minuten later al gelijk op aangeven van Sylian Mokono.
Bij vlagen lieten we in balbezit mooie dingen gezien
Trainer Henk Fraser
FC Utrecht kreeg daarna via de flanken meerdere kansen, onder meer met een bal op de lat van van Othmane Boussaid en een schot van Sander van de Streek. De Schotten sprongen echter efficiënter om met de mogelijkheden en beslisten de wedstrijd in een tijdsbestek van een minuut of vijf.
"In de tweede helft dacht ik nog even dat we de wedstrijd naar ons toe zouden trekken", aldus Fraser. "Bij vlagen lieten we in balbezit mooie dingen gezien. Het kon nog wel verfijnder met de mogelijkheden, maar ik heb zeker aanknopingspunten gezien."
Fraser had zijn eerste wedstrijd graag gewonnen, maar volgens hem waren er ook een paar verzachtende omstandigheden. "De spelers hebben keihard getraind de afgelopen week en Queen's Park FC is al een paar weken bezig. Maar ik heb veel voetballend vermogen gezien. We hebben de afgelopen tijd ook veel tijd besteed aan balbezit en de komende periode zullen we ook veel met de restverdediging aan de slag gaan."
FC Utrecht maakt zich op voor drie oefenwedstrijden in België. Woensdag staat een duel met KRC Genk op het programma, een week later treft Utrecht Club Brugge, de vorige club van Bas Dost. Zaterdag 16 juli wacht een duel met KV Kortrijk.
Samenvatting FC Utrecht - Queen’s Park FC (bron: fcutrecht.nl)

Karakteristieken

FC Utrecht - Queen’s Park FC 2-4 (1-1)

12. Simon Murray 0-1

30. Henk Veerman 1-1

56. Simon Murray 1-2

58. Rayan El Azrak 2-2

73. Grant Savoury 2-3

77. Testspeler Queen’s Park FC 2-4

Gele kaarten: Taylor Booth (FC Utrecht)

Toeschouwers: 1.200

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:

Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Joshua Rawlins, Nick Viergever, Ruben Kluivert; Adam Maher, Rocco Robert Shein, Albert Lottin; Moussa Sylla, Henk Veerman, Mimoun Mahi.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:

Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Mike van der Hoorn, Rick Meissen, Djevencio van der Kust; Luuk Brouwers, Mohamed Mallahi, Taylor Booth; Rayan El Azrak, Sander van de Streek, Othmane Boussaid.