Zanger Eddie Vedder staat stil bij dood van 22-jarige Sem uit Utrecht: 'I hope that together we can be part of the healing'

Eddie Vedder bij een concert in New York in februari 2022.
Eddie Vedder bij een concert in New York in februari 2022. © ANP Associated Press Invision
Utrecht/Utrecht - Zanger Eddie Vedder heeft donderdagavond bij een concert van zijn band Pearl Jam een moment stilgestaan bij de dood van de 22-jarige Sem uit Utrecht. Een goede vriend van Sem was bij het concert van de band op Rock Werchter. Daar nam Eddie Vedder op het podium een moment om wat te zeggen over de overleden Utrechter.
"Hij was 22 en hij had hier vanavond moeten zijn", zei Vedder vanaf het podium in het Engels. "Maar hij is onverwachts overleden een paar dagen geleden. Deze is voor de goede herinneringen aan Sem. Wij wensen zijn familie hier kracht toe en we gaan zijn herinnering levend houden. I hope that together we can be part of the healing tonight. Deze is voor jou Sem, ik weet dat je hier bent." Daarna begon de band aan een virtuoze uitvoering van het nummer Daughter van hun tweede album Vs. De actie is via via geregeld, laat een familielid weten.
Het levenloze lichaam van de 22-jarige Sem werd in de ochtend van 22 juni op straat aangetroffen bij het Pieterskerkhof in Utrecht. Hoe hij is overleden, is niet bekendgemaakt maar de politie gaat uit van een niet-natuurlijke dood. Er zijn daarom nog veel vragen rondom zijn dood, zoals waarom zijn fiets bij de Domkerk is aangetroffen terwijl hij die avond op diezelfde fiets rond 3.30 uur vertrok vanaf Jans Bar. Ook heeft de politie met een hoogwerker onderzoek gedaan bij het dak van een huis op het Pieterskerkhof, vlak naast de plek waar hij werd gevonden.