Máximapark krijgt nieuwe schaaktafels na vernieling

© Vrienden van het Máximapark
Utrecht - De gemeente Utrecht heeft twee nieuwe schaaktafels besteld voor het Máximapark. Die zijn onherstelbaar beschadigd door vandalen. De totale schade bedraagt ruim 2100 euro.
Burgemeester Sharon Dijksma noemde de vernielingen ‘treurig’. In het vragenuur van de Utrechtse raad zei ze dat niet bekend is wie de daders zijn. Van één tafel is bekend dat die in het weekend van 5 en 6 juni is vernield. Van de andere tafel is dat niet bekend. Het is niet de eerste keer dat het fout gaat in het park, er worden vaker vernielingen aangericht, soms onbedoeld. Zo werd er eerder gebarbecued op de tafels.

Extra boa

De burgemeester reageerde op vragen van VVD-fractievoorzitter Marijn de Pagter. Hij maakt zich boos over de vernielingen in het park. “De VVD en het CDA vinden het heel zonde dat de twee schaaktafels vernield zijn. Deze vernieling staat niet op zichzelf. Deze fracties hebben al meermaals vragen gesteld over vandalisme in het Máximapark.”
De burgemeester beloofde toen dat er een extra boa zou worden aangesteld in het park. De Pagter wilde weten of die extra boa al aan het werk is. Dat bevestigde Dijksma, de boa is sinds begin dit jaar actief en heeft al contact gelegd met groepen jongeren in het park. Toch kan de burgemeester nog niet zeggen of deze inzet een positief effect heeft op het terugdringen van vandalisme.
De kwetsbare Japanse tuin in het Máximapark staat onder extra toezicht en recreanten die willen barbecueën worden naar andere delen van het park verwezen. Volgens Dijksma zijn de nieuwe schaaktafels inmiddels besteld, ze worden zo spoedig mogelijk geplaatst.