Boerenprotest: hooibalen in brand bij De Meern en tractor-optocht bij knooppunt Hoevelaken

© Egberts Media
De Meern - Een groep boeren heeft langs de A12 bij De Meern hooibalen in brand gestoken om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Zowel de brandweer als de politie zijn ter plaatse gekomen om de boel in de gaten te houden.
Agenten hebben de boeren verzocht om niet te dicht in de buurt van de snelweg te komen. Volgens een persfotograaf is de brandweer niet in actie gekomen en heeft één van de aanwezige boeren zelf met een giertank de hooibalen geblust.
Een stuk verder op de A12 lieten boeren ook van zich horen. Op viaducten ter hoogte van Woerden en Harmelen zijn protestdoeken opgehangen. Ook staat er een groot protestbord in een weiland met de tekst: "Wanneer is het genoeg?"
© Egberts Media

Knooppunt Hoevelaken

Een optocht van tractoren veroorzaakte bij knooppunt Hoevelaken, vlakbij Amersfoort, flinke overlast. Een grote groep boeren blokkeerden met hun tractor de weg, waardoor het overige verkeer er niet of nauwelijks langs kon rijden.
© News United

Rustige sfeer

Volgens de ANWB ontstond er daardoor een file van enkele kilometers op de A28. Volgens een persfotograaf ter plaatse was de sfeer rustig.