Utrechtse eigenaren stoppen met restaurant Waku Waku

Beukers en Parinussa toen ze hun restaurant niet wilde sluiten
Beukers en Parinussa toen ze hun restaurant niet wilde sluiten © RTV Utrecht
Utrecht - Restaurant Waku Waku in Utrecht staat te koop. Dat laten eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa weten. Het veganistische restaurant werd in 2021 het middelpunt van de demonstraties tegen de invoering van de coronapas.
De eigenaren weigerden hun bezoekers te controleren op die pas omdat ze die discriminerend vonden. Toen zij bij hun standpunt bleven, sloot burgemeester Sharon Dijksma hun zaak. Daarna protesteerden honderden demonstranten tegen de gedwongen sluiting.
Bij een crowdfundingsactie werd vervolgens meer dan 200.000 euro opgehaald om de eigenaren van het restaurant te steunen. Een rechtszaak om hun restaurant ook zonder het checken van de coronapas te mogen openen, verloor Waku Waku uiteindelijk.
Beukers en Parinussa laten nu in een bericht weten nieuwe eigenaren voor hun restaurant te zoeken. Het stel spreekt van vier geweldige jaren. "Maar soms moeten we gecompliceerde, moeilijke beslissingen nemen in het leven. Dit is er een van."
In het bericht spreken ze ook de wens uit om door de verkoop meer tijd voor elkaar en voor hun zoon te kunnen maken. De vraagprijs voor de bedrijfsovername ligt net onder de 600.000 euro.