Directeur Lucia Claus krijgt Maartenspenning bij afscheid van Stadsschouwburg Utrecht

Lucia Claus.
Lucia Claus. © RTV Utrecht
Utrecht - Directeur Lucia Claus van de Stadsschouwburg in Utrecht heeft een stedelijke onderscheiding gekregen. Ze nam gisteren na 15 jaar afscheid van het theater.
Volgens burgemeester Dijksma heeft Claus veel betekend voor de culturele sector in Utrecht en had ze oog voor zowel de grote gezelschappen als de beginnende makers. Haar invloed bleef niet beperkt tot binnen de muren van de Stadsschouwburg. Zo werkte ze mee aan voorstellingen op locaties als de voormalige vliegbasis Soesterberg, de Steenfabriek in de Bosscherwaarden, station Utrecht Centraal en het asielzoekerscentrum aan de Einsteindreef.
Ook zette ze als voorzitter van het Utrechts Theater Overleg belangrijke culturele thema's op de agenda. In 2016 kwam onder haar leiding een grote verbouwing van de Stadsschouwburg gereed, waarbij onder meer de Blauwe Zaal een kwartslag werd gedraaid.
Burgemeester Dijksma reikte Claus de Maartenspenning uit, voor bestuurders en vrijwilligers die zich lange tijd op een buitengewone manier hebben ingezet voor het culturele leven in Utrecht. Adjunct-directeur Joost Kok heeft de taken van Claus overgenomen tot er een opvolger is gevonden.