Weer minder treinen van en naar Utrecht, ook 's weekends overlast

© RTV Utrecht
Utrecht - Ook vandaag is er van en naar Utrecht minder treinverkeer. Dat komt door het tekort aan personeel waar de NS al een tijd mee in zijn maag zit. Vooral op de trajecten Utrecht-Den Haag en Utrecht-Amersfoort merken reizigers veel hinder. Komend weekend rijden er ook minder treinen.
Het is niet de eerste keer dat het treinverkeer verstoord wordt als gevolg van het personeelstekort bij de Nederlandse Spoorwegen. Zo reden er begin deze maand ook al minder intercity's van en naar Utrecht.
Waarschijnlijk zal ook de verstoring van vandaag niet de laatste keer zijn. De NS heeft ruim duizend openstaande vacatures door het hele bedrijf. Behalve machinisten en conducteurs komt het bedrijf ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en bij de winkels op de stations tekort. Dit jaar zijn 220 mensen begonnen aan een opleiding tot machinist of hoofdconducteur, maar er staan nog vijfhonderd plekken open.
Ook zaterdag en zondag verwacht de NS veel treinuitval. Daarover wordt later meer bekendgemaakt. Reizigers die met de trein gaan, krijgen het advies de reisplanner te gebruiken.