Utrecht wil twee nieuwe fietsenstallingen in parkeergarages Hoog Catharijne

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Utrecht - De gemeente Utrecht wil gedeelten van twee autoparkeergarages bij winkelcentrum Hoog Catharijne ombouwen tot fietsenstallingen met een totale capaciteit van bijna 6000 plekken. Het gaat om de parkeergarages P1 (bij het Moreelsepark) en P4 (onder de Mediamarkt).
Ingenieursbureau Movares maakte in samenspraak met de eigenaar van het winkelcentrum een functioneel ontwerp van de twee locaties. Een openbare versie van het rapport is nu door de gemeente Utrecht gepubliceerd.
In de P1-stalling is straks ruimte voor 2230 fietsen, in P4 kunnen zelfs 3580 fietsen worden gestald. In het rapport staat verder wat er allemaal moet gebeuren om de stalling te realiseren. Zo moet voor de P1-stalling een nieuwe entree komen. Voor de andere stalling wordt de bestaande entree van de nabijgelegen fietsenstalling gebruikt. In het rapport zijn ook meerdere varianten op het plan opgenomen om tot een optimale indeling van de verschillende verdiepingen te komen.
Onduidelijk is nog wat een eventuele verbouwing gaat kosten, hoeveel autoparkeerplaatsen er verloren zouden gaan en hoe de plannen moeten worden gerealiseerd. De gemeente Utrecht en winkelcentrum-eigenaar Klépierre gaan hier nog verder onderzoek naar doen. Het college verwacht de gemeenteraad daar begin volgend jaar verder over te kunnen informeren.