'Rotte kies' Utrechtse Vondellaan aangepakt

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Het voormalig pand van Scheer & Foppen op de hoek van de Croeselaan en Vondellaan in Utrecht wordt eindelijk opgeknapt. De voorbereidende werkzaamheden beginnen deze week en na de bouwvak begint het grote werk. Dat bevestigt de projectontwikkelaar. Het pand staat al sinds 2016 leeg en verpaupert zichtbaar.
De oorspronkelijke eigenaar van het pand, Ruud de Hoop, deed pogingen om het pand op te knappen. Hij vertelde eerder aan RTV Utrecht dat hij moedeloos werd van de opstelling van de gemeente. De huidige eigenaar van het pand, Sleeping Beauties, liet zich diplomatieker uit, maar ook zij lieten doorschemeren dat de gemeente voor een deel verantwoordelijk is voor de vertragingen bij de aanpak van het pand.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Inmiddels zijn alle formaliteiten opgelost en begint de bouw. In het pand komen twintig appartementen met een oppervlakte variërend van 50 m2 tot zo'n 90 m2. Ook komt er een winkel terug op de begane grond. Het winkelpand is nog niet verhuurd, maar het wordt zeker geen supermarkt, zegt Tonie Hagen van Sleeping Beauties: “Daar is het te klein voor, het heeft 140 m2. We hebben eerder in de wijk de wensen gepeild.” Daaruit kwam dat de buurt graag wil dat het winkelpand terug aan de wijk wordt gegeven. Daar houdt de projectontwikkelaar rekening mee.
Het complex moet een groene gevel krijgen, vergelijkbaar met de torenflat Wonderwoods aan het andere einde van de Croeselaan. Tijdens de bouw wordt de Croeselaan voor een klein gedeelte afgesloten. Auto’s moeten over de busbaan, de fietsers en voetgangers kunnen over de rijbaan. Het project moet voor de zomer van 2023 worden opgeleverd.