FC Utrecht voegt Rankovic, Scheepers en Wapenaar toe aan technische staf

Vlnr: Rankovic, Wapenaar, Fraser en Scheepers
Vlnr: Rankovic, Wapenaar, Fraser en Scheepers © FC Utrecht
Utrecht - FC Utrecht gaat het nieuwe seizoen in met een compleet nieuwe technische staf. Naast de nieuwe hoofdtrainer Henk Fraser heeft de eredivisieclub Aleksandar Rankovic en Twan Scheepers aangesteld als assistent-trainers. Harald Wapenaar wordt de nieuwe keeperstrainer.
Dat betekent dat naast Rick Kruys, die hoofdtrainer wordt bij VVV Venlo, ook Michel Vorm, Michael Silberbauer, Stefan Postma en Sander Keller volgend seizoen een functie elders hebben. Silberbauer keert terug naar Denemarken, waar hij nog onder contract staat bij FC Midtjylland, Michel Vorm had een aflopend contract, Sander Keller wordt assistent van Darije Kalezic bij Jong FC Utrecht en Stefan Postma vertrekt bij de club.

Scheepers verrassende naam

De aanstelling van Rankovic, die ook bij Sparta Rotterdam al assistent was van Henk Fraser, komt niet geheel onverwacht. Ook de terugkeer van Harald Wapenaar in de Galgenwaard hing al in de lucht. De oud-doelman stond van 1997 tot 2003, met een kort uitstapje naar Udinese, onder de lat bij FC Utrecht en won in 2003 met de club de KNVB beker. Hij tekende een contract tot de zomer van 2025.
Verrassend is wel de naam van Twan Scheepers. De 50-jarige Brabander was als voetballer actief bij PSV, NAC Breda, SC Cambuur en het Belgische Lommel. Daarna werkte hij als assistent-, jeugd- en spitsentrainer bij PSV en het Engelse Derby County. Hij heeft voor twee seizoenen getekend bij FC Utrecht.
Dick Advocaat, die een adviseursrol had voor de vorige technische staf onder leiding van Rick Kruys, keert ook niet meer terug bij FC Utrecht.