Snoepkoningin Mary stopt na ruim 40 jaar met drop scheppen: 'Ga de klanten missen, tranen in m'n ogen'

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
Utrecht - Mary de Bruijn staat al sinds haar negentiende in één van de populairste snoepwinkels van Utrecht, de Drop-Inn. "Ik werkte er op zaterdag en mijn baas wilde de winkel verkopen. Toen dacht ik: 'Weet je wat? Ik ga 'm overnemen. En zo is het begonnen." Maar na 42 jaar is Mary toe aan iets nieuws. Ze zoekt een opvolger van de snoepzaak. Voor het eind van het jaar moet die gevonden zijn.
"Ik zoek een andere Mary, zeg maar. Ik was in gesprek met iemand die super enthousiast was, maar zij koos toch voor haar vaste baan. Dat gaf wat meer zekerheid. Heel jammer, maar ik ga nu weer verder. Ik heb nog een aantal gegadigden."
Totdat Mary iemand gevonden heeft, blijft ze druk in haar winkel. De klanten, uit binnen- en buitenland weten haar zaak goed te vinden. Voor drop met Arabische gom bijvoorbeeld. "Daar houd ik zelf ook zo van", vertelt Mary. "Dat is echt het neusje van de zalm."
Mary houdt van haar snoep, al is ze geen enorme zoetekauw, maar het meest gaat ze haar vaste klanten missen. "Ik heb echt nog de tijd voor de klant, voor hun verhalen. En je merkt gewoon dat ze dat fijn vinden. Even dat stukje aandacht. Ja ik ga ze missen, de tranen springen me in de ogen. Ik heb zoveel vaste klanten. Laatst was er iemand die moest gewoon huilen toen hij hoorde dat ik ermee stop, dat doet toch wat met je?"

Expeditie Nederland

RTV Utrecht maakt samen met de andere twaalf regionale omroepen en het Caribisch Netwerk het programma Expeditie Nederland dat wordt uitgezonden door Omroep Max. In Expeditie Nederland duiken regionale verslaggevers in uiteenlopende thema’s, van zwerfdieren tot de grote voorjaarsschoonmaak en fietsfanaten tot paastradities. Per aflevering nemen we een kijkje in vier provincies. De reportage over snoepwinkel van Mary is is onderdeel van de uitzending van 6 juli die om 18.30 uur wordt uitgezonden op NPO 2.

Mary van snoepwinkel Drop-Inn in Utrecht zoekt een vervanger