DWSV verlaat sportpark Loevenhoutsedijk

Utrecht - De gemeente Utrecht is verlost van het hoofdpijndossier rond sportpark Loevenhoutsedijk. De voetbalvereniging DWSV maakte daar sinds 2020 gebruik van de kantine, zonder zich nog met voetbalactiviteiten bezig te houden.
Die situatie ontstond toen voetbalbond KNVB DWSV uit de competitie zette na meerdere incidenten. De club kon zich niet vinden in die uitspraak en ging in beroep tegen die uitspraak. De velden zijn van de gemeente, maar de club is eigenaar van de kantine op het terrein en bleef daar gewoon gebruik van maken.
De gemeente zat met de situatie in haar maag, omdat die het moeilijk maakte een goede bestemming te vinden voor de leegstaande voetbalvelden. Het college schrijft nu aan de raad dat er een oplossing is: met DWSV is overeenstemming bereikt over een afkoopregeling en de club heeft de kantine inmiddels ontruimd.
Wie nu gebruik gaat maken van de voetbalvelden van het voormalige DWSV is nog niet bekend. Op het complex aan de Loevenhoutsedijk is ook korfbalclub Synergo actief en er staat een sporthal die onder meer wordt gebruikt door de tafeltennissers van SVE. Die clubs worden betrokken bij de toekomst van het complex, schrijft het stadsbestuur.