Organisator Utrecht Pride: 'Toch spannend om te zien of iedereen het weer omarmt'

Utrecht - "Ja, de zenuwen zijn er zeker", zegt Robbert Kalff. Voor de organisator van Utrecht Pride is het spannend om te zien of de editie van vandaag weer net zo'n succes wordt als de eerdere edities.
Dit jaar nemen 49 boten van een groot aantal verschillende organisaties deel aan de Canal Pride door de Utrechtse grachten. Vanaf 13.30 uur varen de eerst boten onder de Bartholomeïbrug door om uiteindelijk bij het Ledig Erf te eindigen. Aansluitend vindt nog een festival plaats en zijn er verschillende afterparty's.
Organisator Utrecht Canal Pride: 'De zenuwen zijn er zeker'
De spanning is dit jaar voor Kalff ook extra groot omdat Utrecht Pride de afgelopen twee jaar vanwege corona niet door kon gaan. "Dus het is toch even spannend of iedereen er klaar voor is en het weer omarmt."
Al moet het succes van de eerste drie edities hem inmiddels ook wel weer geruststellen, beseft Kalff. "Het is altijd één groot warm bad waar je doorheen vaart. Er is nog nooit een wanklank geweest, het is altijd enthousiast."
Voor Kalff is het belangrijk om te laten zien hoe breed de LHBTIQ+ gemeenschap is. "Het zijn alle mensen. Het zijn niet alleen mensen in een string of een tutu op een boot. Het is ook de avocaat, en alles er tussenin."
Ook hoopt de organisator dat er ook veel mensen komen die niet tot de gemeenschap behoren. "Voor de community is het goed om te zien dat veel mensen het oké vinden en het zelfs willen vieren. Dat geeft zo veel zelfvertrouwen. Dat je er mag zijn, dat je mag houden van wie je wilt houden. Het zijn allemaal clichés, maar het is wel allemaal waar."
De Utrecht Pride is ook op rtvutrecht.nl te volgen. Wij starten om 10.30 uur een liveblog. Stuur vooral foto's in van voorbereidingen, feest op de boot én vanaf de kade. Die mogen naar nieuws@rtvutrecht.nl of stuur een bericht via Facebook of Instagram.