Eerste pinksterweekend na coronacrisis, ANWB voorspelt drukke avondspits

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De verkeersinformatiedienst van de ANWB voorspelt een drukke avondspits in de regio. Omdat veel mensen het pinksterweekend buitenshuis zullen doorbrengen kan het vanmiddag al drukker dan normaal zijn op de wegen. De ANWB verwacht dat de problemen rond 19.00 uur wel weer zijn opgelost.
De meeste vakantiegangers worden verwacht op de wegen naar de Veluwe, rond Arnhem en Nijmegen en in Noord-Brabant. In 2019, voor de coronacrisis en de lockdowns, stond er op de vrijdag voor Pinksteren een monsterfile van 900 kilometer. Vorige week woensdag zagen we voor aanvang van het hemelvaartweekend de drukste avondspits van het jaar, met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer. Daarmee was het aantal files rond Hemelvaart vergelijkbaar met dat in de tijd voor de coronamaatregelen.
De rest van het weekend worden er files verwacht in de richting van evenementen, attractieparken en outletcentra. Zo zijn er de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort, een Fietselfstedentocht in Friesland en de North Sea Regatta in Scheveningen.
Ook de terugreis van vakantiegangers kan maandag weer voor veel drukte zorgen. Het zal dan vooral langzaam rijden zijn in de richting van Duitsland op de A1, A12 en A67. In de loop van de maandagavond zal het druk zijn in het midden van het land en vanuit Zeeland.