Baronessen komen er niet uit, rechter doet uitspraak in soap Kasteel de Haar

© Kasteel de Haar
Utrecht - De soap rondom Kasteel de Haar krijgt een nieuwe cliffhanger. In overleg met de rechtbank zou de familie Van Zuylen de onenigheid over het gebruik van het kasteel onderling proberen op te lossen. Dat is niet gelukt en daarom doet de rechtbank morgen uitspraak in de zaak.
Belangrijkste vraag waar de rechter zich over buigt: mag de jongste barones Allegra weer gebruik maken van de privé-vertrekken in het kasteel? Zij veroorzaakte op een aantal verjaardagsfeesten zoveel overlast dat haar de toegang werd ontzegd.
Zij spande daarop een kort geding aan tegen de huidige eigenaar van het kasteel, de stichting die er een museum van maakte. Tijdens de zitting bleek al snel dat de onenigheid vooral tussen Allegra en haar oudere zussen zit. Een van die zussen, Alexandra, coördineert namelijk wie van de familie in het kasteel mag verblijven.
In overleg met de rechtbank werd besloten er onderling uit te komen. Mocht dat voor 1 juni niet gelukt zijn, dan zou de rechter zich er alsnog mee bemoeien. Dat gaat dus nu gebeuren, morgen volgt de uitspraak.