Vlogger achterna gezeten en 'bekogeld' door grote groep Utrechtse scholieren: 'De aangifte komt jullie kant op'

© ANP
Utrecht - Vlogger Thomas Brok van het YouTube-kanaal Korthom is vandaag achterna gezeten door tientallen leerlingen van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht. Naar eigen zegen is hij ook bekogeld. "De aangifte komt jullie kant op", laat hij de scholieren weten.
De YouTuber kwam opnames maken voor zijn serie 'Schooltour', waarvoor hij leerlingen bevraagt over allerlei zaken. Kinderen van het St. Bonifatiuscollege zagen dat niet zitten. Volgens Brok zijn er stenen, stukken glas en parfumflesjes naar hem gegooid. Ook mensen die voor hem werken zouden zijn bekogeld. De vlogger kondigt in een filmpje op Instagram aan dat hij de gedraaide beelden gaat doorspitten en zal delen met de school, de ouders en de politie. "Fucking zielig als je dit soort dingen doet, wat is het punt en wie heeft je opgevoed?”

Reactie St. Bonifatiuscollege

Het St. Bonifatiuscollege in Utrecht heeft ouders en verzorgers per mail geïnformeerd over het incident. Rector Hanneke Schreuder laat weten dat de vlogger ongevraagd langskwam. Bij het brugklasgebouw werden leerlingen volgens haar benaderd om "vaak ongepaste vragen" te beantwoorden terwijl zij gefilmd werden.
De scholieren waren daar volgens de rector niet van gediend. "Dit heeft ertoe geleid dat een grote groep leerlingen achter de vlogger en medewerker aangegaan is tot in de Adriaen van Ostadelaan. Dat heeft veel onrust gegeven, ook in de buurt, en dat is vanzelfsprekend niet wenselijk", aldus de rector.
Conciërgemedewerkers waren snel ter plaatse volgens de school. Ook is de politie ingelicht over de situatie. "We hebben vanmiddag meteen onze medewerkers geïnformeerd, zodat zij hierover met de leerlingen kunnen spreken. Ook hebben we gevraagd filmpjes van dit voorval met ons hoofd facilitair te delen, zodat we beter zicht krijgen. Helaas hebben we deze gebeurtenis niet kunnen voorkomen."