Teleurstelling en verdriet bij FC Utrecht na uitschakeling: 'Niet goed genoeg, heel simpel'

Utrecht - Met de uitschakeling in de play-offs tegen Vitesse zit het seizoen er voor FC Utrecht op. Met een vroege uitschakeling in de KNVB Beker, een zevende plek in de eredivisie en geen Europees ticket is het een teleurstellende jaargang te noemen. "Het was heel wisselvallig."
Het verdriet overheerst nu, ook richting de fans
Trainer Rick Kruys
Trainer Kruys trok na afloop een duidelijke conclusie. "Het is niet goed genoeg, heel simpel. Ook niet onder mijn leiding", aldus trainer Kruys na afloop van het duel. "In de verlenging vond ik ons niet bij machten om iets te creëren. Ik vond het er heel teleurstellend uit zien."
"Het is heel zonde, heel zuur", blikt Willem Janssen terug. "Het is heel dom dat je vandaag geen goal maakt. Dat hebben we met elkaar veroorzaakt. Ik vind dat echt onbegrijpelijk."

Geen ommekeer

Kruys gebruikte al zijn wissels maar die maakten het verschil niet. "Ik had de hoop dat Henk Veerman meer kon brengen. Almqvist had nog wel zijn dreiging, Shein vond ik het ook niet verkeerd doen. De rest was niet gelukkig", aldus Kruys. "Het verdriet overheerst nu, ook richting de fans. Ik ben teleurgesteld en verdrietig."
"Je verliest terwijl het niet had gehoeven", zegt Quinten Timber. "We hebben het volledig zelf gedaan. We zijn een goed team maar hebben dat te weinig laten zien dit seizoen. Het was heel wisselvallig."

Loopbaan Janssen ten einde

Na ruim 500 wedstrijden in het professionele voetbal zit de carrière van Janssen er door de uitschakeling tegen Vitesse op. "Maar het gaat nu niet om mij", zei hij na de nederlaag tegen de Arnhemmers.
Aan het eind van het interview gaf de aanvoerder van FC Utrecht nog wel aan wat zijn mooiste moment uit zijn loopbaan was. "Dan kies ik anderhalve week geleden. De hele avond thuis tegen AZ vergeet ik nooit meer. De waardering die ik daar kreeg dat zegt wel alles", aldus Janssen die vanaf volgend seizoen technisch manager bij VVV-Venlo is.
Voor nu ben ik er de eerste dag van de voorbereiding gewoon bij
Timber over de interesse van andere clubs

Toekomst van Timber

Voor Timber is naar verluidt veel interesse. Verslaggever René van den Berg vroeg de middenvelder of hij het komende seizoen ook nog gewoon voor FC Utrecht speelt. "Dat is wel de bedoeling. Met zulke vragen ben ik nu niet bezig."
"Wat ik vandaag heb meegemaakt dat is pijnlijk. Ik moet hier eerst van herstellen en dan zien we het verder wel. Voor nu ben ik er de eerste dag van de voorbereiding gewoon bij", aldus Timber.