Oplossing voor Utrechtse basketbalvereniging Cangeroes nabij

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De gemeente Utrecht is hard op zoek naar een oplossing voor de problemen van basketbalvereniging Cangeroes. Die club huurde een zaal van een commerciële verhuurder, maar die heeft een andere bestemming voor zijn hal gevonden. Daarmee staan de basketballers op straat. Zij klopten aan bij de gemeente, en de tijd dringt. Wethouder Rachel Streefland (ChristenUnie) zei vandaag dat er diverse oplossingen onderzocht worden.
Daarmee reageert de wethouder op vragen uit de Utrechtse gemeenteraad. Diverse partijen onder aanvoering van het CDA maken zich zorgen over de voortgang van de zoektocht. Volgens de vragenstellers verkeert basketbalvereniging Utrecht Cangeroes in onzekerheid over de toekomst van de club nu de overeenkomst met de zaaleigenaar David Lloyd vlak voor jaarwisseling mislukte.
De partijen roepen wethouder Streefland op om te zorgen dat de sportclub een oplossing krijgt. Ze denken bijvoorbeeld aan een zogenoemde tijdelijke blaashal op de Loevenhoutsedijk. Streefland zei vandaag in de gemeenteraad: "Ik wou dat het heel easy was, maar dat is het helaas niet."
Toch gaf de wethouder aan meerdere sporen te onderzoeken. Zo is er een beetje ruimte in diverse andere hallen verspreid over de gemeente. Ook wordt er gekeken of er plek is voor een blaashal. Ze temperde uiteindelijk wel een beetje de verwachtingen, omdat er ook rekening gehouden moet worden met omwonenden. Streefland hoopt dat ze een plek heeft voor de Cangeroes in september, maar garanties kon ze niet geven.
De wethouder erkende dat de situatie van de Cangaroes nijpend is, maar dit geldt ook voor andere Utrechtse clubs, en dus wil ze geen voorrang geven aan de basketballers.