Overvaller met hakbijl bij Jumbo Overvecht was een 24-jarige Utrechter

© Koen Laureij
UTRECHT - De overvaller die gisteren werd opgepakt nadat hij met een hakbijl een caissière had bedreigd, is een 24-jarige man uit Utrecht. Van de twee andere verdachten, die samen met hem in de Jumbo-supermarkt waren, ontbreekt nog altijd ieder spoor.
De drie stonden rond 20.00 uur rustig in de rij voor de kassa van de Jumbo aan de Franciscusdreef, totdat de 24-jarige Utrechter een hakbijl pakte, daarmee de caissière bedreigde en vervolgens met veel misbaar de kassa in puin sloeg. Hij ging er vandoor met de kassalade, maar kwam niet ver, omdat hij achterna gezeten werd door een groepje omstanders. Uiteindelijk is hij in de buurt van de Mexicodreef door de politie aangehouden.
Van de twee andere verdachten ontbreekt ieder spoor. Wat hun precieze aandeel is in de overval, is nog altijd onduidelijk. De politie hoopt op meer informatie uit beelden uit de supermarkt.
Duidelijk is wel dat de overval grote consternatie veroorzaakte en dat mensen in paniek door de winkel probeerden weg te komen. Aanwezigen zijn volgens de politie "zeer geschrokken". Of er ook iemand gewond is geraakt kon de politie niet zeggen.
Jumbo Overvecht overvallen door mannen met hakbijl