Aanhoudingen na inval bij drugspand De Meern

© Pixabay / 4711018
De Meern - Bij een drugsactie in De Meern zijn gisteravond meerdere verdachten opgepakt. De politie hield het pand aan de Marketentsterlaan al langer in de gaten, na meerdere meldingen bij de politie. De melders hadden het idee dat er in de woning gehandeld werd in drugs.
Toen agenten zich gisteren opmaakten voor een inval waren ze meteen getuige van een vermoedelijke deal. De koper die werd aangehouden had in ieder geval drugs op zak. Ook in het huis werden verdovende middelen gevonden en goederen die aan de verkoop daarvan gerelateerd zijn, zoals verpakkingsmaterialen en weegschalen.
De politie vermoedt verder dat er niet alleen sprake is van handel, maar dat er mogelijk ook drugs in het pand gefabriceerd worden. De 55-jarige bewoner van het huis is meegenomen naar het bureau.
Gelijktijdig is op een andere locatie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het dealen vanuit de Marketentsterlaan. In zijn huis aan de Titushof vonden agenten een kleine hoeveelheid aan verdovende middelen, een alarmpistool en een "verboden mes".
De politie spreekt van een "geslaagde actie" en benadrukt dat tips van burgers onmisbaar zijn bij de aanpak van criminaliteit.