Wedstrijd DHSC - Feyenoord gaat door met extra politie-inzet

Archieffoto
Archieffoto © RTV Utrecht
Utrecht - De eerder verplaatste wedstrijd van de Utrechtse club DHSC tegen Feyenoord (de amateurtak van de Rotterdamse club), gaat vanavond door. Uit angst voor rellen werd de wedstrijd eerder verplaatst. Vanavond zal er politie aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.
"Voor de wedstrijd van vanavond zijn samen met de club en politie aanvullende maatregelen genomen, waardoor het nu wel verantwoord is de wedstrijd door te laten gaan", laat de gemeente weten aan RTV Utrecht. "Zo is er extra politie-inzet en wordt de instroom van het publiek goed in de gaten gehouden. De omgeving is geïnformeerd over deze wedstrijd op een ongebruikelijke dag." Ook de politie bevestigt dat er politie aanwezig is bij de wedstrijd op het sportpark in de Utrechtse wijk Ondiep.
De politie deed begin mei een risico-inschatting van de wedstrijd in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en besloot de KNVB te vragen de wedstrijd te verplaatsen. "In verband met de vrees dat de wedstrijd aantrekkingskracht zal hebben op harde kern supporters van Feyenoord en FC Utrecht en het reële risico dat dit tot ongeregeldheden leidt", liet een woordvoerder van burgemeester Dijksma destijds weten. Er waren ook niet genoeg agenten beschikbaar, omdat het vakantie was.