Spiderman, Elmo en Mega Mindy bezoeken Wilhelmina Kinderziekenhuis op de motor

© Jelle Klein
Utrecht - Het moet even een vreemd gezicht zijn geweest: Spiderman, Elmo, Mega Mindy en de Kerstman op een motorfiets. Bijna vijftig verklede motorrijders reden vandaag naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Ze willen zo geld ophalen voor het ziekenhuis en ook de zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.
Organisator Jelle Klein kijkt aan het eind van de middag tevreden terug. “Het is altijd moeilijk om in te schatten hoeveel mensen er komen”, zegt de man die zelf verkleed was als het Beest uit de Disneyfilm Belle en het Beest. “Maar gelukkig was het ook mooi weer.”
De motorrijders bestaan uit dezelfde groep als Maxima’s Helden Kerstrit. Daar hebben ze er een traditie van gemaakt om elk jaar als kerstman te verschijnen bij het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld. Dat ligt praktisch naast het WKZ en zo ontstond ook het idee om voor die kinderen een rit te organiseren.
Dat werd de Heldenrit, die vandaag werd gereden. Op een veld voor het ziekenhuis konden de kinderen zich aan de motoren en hun verklede rijders vergapen. “Dat was zo leuk”, zegt Klein. “We hadden daar ook een ijscokraam neergezet. De kinderen waren er met hun ouders en broertjes en zusjes. Het leek wel alsof we aan het picknicken waren.”
De bedoeling is dat er nog meer acties voor het WKZ volgen, zodat vandaag gezien kan worden als startschot voor nog meer activiteiten. Zo willen de motorrijders in juli een ‘ijsjesrit’ maken, waarbij er ijs voor de kinderen is. Voor alle activiteiten worden sponsoren gezocht of merchandise verkocht, waardoor er steeds meer geld moet worden opgehaald voor het ziekenhuis.
De motorrijders willen daarnaast ook doorgaan met hun ritten voor het Prinses Máxima Centrum, waar vorig jaar 22.500 euro voor werd opgehaald. Klein heeft er vertrouwen in dat het met al die activiteiten gaat lukken, maar zegt wel dat zijn organisatie nog op zoek is naar meer vrijwilligers. “Denk aan mensen die een website kunnen bouwen, een jaarrekening kunnen maken of gewoon de partytenten kunnen neerzetten.”
De kop van de acties is er in ieder geval af, concludeert Klein tevreden. Na afloop vertrokken de motorrijders dan ook weer in hun kostuum naar huis, waar ze ook op de weg nog de nodige reacties kregen. “Als je onderweg bent, dan verrekken velen hun nek hoor”, grapt Klein.