Winnaar van Utrechtse Diversiteitsprijs krijgt vandaag een opvolger: 'Was een bijzonder moment'

De winnaar van vorig jaar
De winnaar van vorig jaar © Gemeente Utrecht
Utrecht - Exact een jaar geleden won Stichting Asha De Utrechtse Diversiteitsprijs. Met het prijzengeld van 5000 euro kocht de stichting laptops en tablets. Op het bevrijdingsfestival in Utrecht wordt vandaag de nieuwe winnaar bekend.
"Het was een bijzonder moment om die prijs in ontvangst te nemen", zegt Radj Ramcharan. Hij is secretaris van Stichting Asha en ziet wekelijks dat de laptops en tablets worden gebruikt. Doordeweeks door ouderen, in het weekend door jongeren. "We zitten in een tijd dat veel ouderen willen digitaliseren en willen leren. Ook voor kinderen, elke zaterdag geven we huiswerkbegeleiding, hebben we dat nodig. We hebben een aantal kinderen die thuis geen computer of internetaansluiting hebben."
De stichting zette zich gisteren ook in, tijdens de dodenherdenking. Ramcharan: "We zijn benaderd door moskeeën en kerken aan de Kanaalstraat die al 30, 40 jaar samen herdenken. Maar jongeren ontbraken, met name de migrantenjongeren." Doormiddel van voorlichting wist de stichting dertig jongeren naar de herdenking te krijgen. "Het is gelukt ze te overtuigen van hoe belangrijk vrijheid is en dat er meer en samen voor gevochten moet worden. Dus dat is mooi."
Vanmiddag gaan een aantal vrijwilligers van de stichting naar het Bevrijdingsfestival in het Utrechtse Park Transwijk. "Het is mooi om te zien wie vandaag de prijs wint."