Niet alleen aanvoerder Willem Janssen draagt morgen bij FC Utrecht een aanvoerdersband

© FC Utrecht
UTRECHT - Alle bezoekers van de wedstrijd tegen NEC krijgen morgenavond een speciale aanvoerdersband. Met de campagne 'Draag die Band' willen FC Utrecht, de Hartstichting en het UMC Utrecht het meten van je bloeddruk normaliseren. Het moet net zo normaal worden als een bezoek aan de tandarts of een jaarlijkse keuring voor de auto.
FC Utrecht hoopt dat alle supporters op de tribune morgenavond de band zullen dragen. Ook de aanvoerder van FC Utrecht speelt in de speciale Draag die Band!-aanvoerdersband. Het is de aftrap voor de campagne in de gehele maand mei waar door heel het land meetstations staan waar mensen de bloeddruk kunnen meten.

40ste levensjaar

Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk zonder dat zelf te weten. Bij 65-plussers gaat het zelfs om de helft van alle Nederlanders. Een hoge bloeddruk is één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Door deze ziekten in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen, kunnen ernstige gevolgen zoals nierfalen, een beroerte of een hartinfarct worden voorkomen.
Daarom wordt opgeroepen om vanaf je 40ste jaarlijks de bloeddruk te meten, zegt Sonny van Kranenburg campagnemarketeer bij FC Utrecht tegen Radio M Utrecht. "Wij zijn meer dan alleen de elf spelers op het veld. FC Utrecht staat midden in de samenleving en profiteert er ook van als de Utrechtse bevolking fit is."

Fit als selectie

In de hele maand mei kunnen mensen op donderdag en vrijdag in Stadion Galgenwaard en op meer dan 500 andere locaties in het land onder begeleiding de bloeddruk meten. "Dan gaan wij ervoor zorgen dat iedereen net zo fit is als onze selectie", zegt Van Kranenburg.