Kanoverhuurder krijgt geen gelijk van rechter, terras aan Oudegracht Utrecht moet kunnen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het ziet er naar uit dat Restaurant 273 aan de Oudegracht een terras mag gaan neerzetten op de werfkade. Buurman Kanoverhuur Utrecht vecht die vergunning sinds juli vorig jaar aan. De bestuursrechter in Utrecht ziet geen bezwaar in de vergunning zoals die door de gemeente is afgegeven.
In eerste instantie ging het om een tijdelijk terras, in de zomer van coronajaar 2021. Die vergunningen zijn door de gemeente Utrecht wel meer uitgegeven om horecaondernemers tegemoet te komen in hun gemiste inkomsten door de pandemie. Kanoverhuur Utrecht was het niet met die tijdelijk vergunning eens, het deel van de werf voor het restaurant wordt gebruikt om kano's neer te zetten.
Volgens Kanoverhuur Utrecht wordt dat stuk van de werf in overleg met de gemeente gebruikt. Volgens de gemeente is die interpretatie niet juist en mogen beide ondernemers alleen gebruik maken van de kade direct voor hun bedrijven.
De bestuursrechter gaat mee in de uitleg van de gemeente en vindt dat de belangen van de kanoverhuurder voldoende zijn afgewogen in het besluit om een tijdelijke vergunning af te geven. Het restaurant heeft een nieuwe vergunningsaanvraag gedaan voor een terras. Die aanvraag is kansrijk, de gemeente beordeelt nieuwe aanvragen onder andere op basis van de vergunningen uit 2021.