Eindelijk weer een vrijmarkt: Utrecht en Amersfoort maken zich op voor Koningsnacht

© RTV Utrecht / Hanneke Sikkes
UTRECHT - In Utrecht wordt vanavond na jaren weer het startsein gegeven voor de zogenoemde Koningsnacht. De stad trapt daarmee een serie activiteiten af die vanavond en vannacht leiden naar de viering van Koningsdag morgen.
De traditionele feestavond ging de afgelopen twee jaar niet door vanwege de coronacrisis. Om 18.00 uur begint in de Utrechtse binnenstad een grote vrijmarkt, die de hele nacht en morgen de hele dag doorgaat. In Amersfoort wordt op meerdere locaties in de stad gefeest en vanaf 19.30 uur een Koningsnachtrun gelopen.
Ook in steden als Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Nijmegen wordt weer volop feest gevierd. Zo worden er rommelmarkten, festivals en optredens bij horecalocaties gehouden.
RTV Utrecht heeft de programmering op radio en tv aangepast aan Koningsdag, met op tv onder meer aandacht voor het bezoek van de koning aan Maastricht en een historisch overzicht van konings- en koninginnedagen in onze eigen regio. Op Radio M Utrecht brengen presentatoren en verslaggevers het oranjegevoel in de provincie live bij u thuis.