Frans Duijts viert feestdag mee van zorginstellingen in de Jaarbeurs

Utrecht/Utrecht - De voorbereidingen voor het Fantastisch Utrechts Inclusief Festival, oftewel FUIF, zijn in volle gang.
Vorig jaar zomer wonnen zorginstellingen in Utrecht bij een actie van RTV Utrecht samen met de Jaarbeurs, de Jaarbeurs voor één dag. Zij organiseren nu een feest in het Beatrixtheater, onderdeel van de Jaarbeurs, op 20 juni. Het is een feestdag voor 1500 cliënten van de zorginstellingen.
Met nog twee maanden voor de FUIF wordt alles aangegrepen om het feest nóg leuker te kunnen maken. Daarom is een crowdfunding gestart, hiermee hoopt de organisatie 20.000 euro op te halen.
Iedere euro extra die wordt opgehaald wordt gebruikt om het programma en de aankleding nog mooier te maken en het feest nog onvergetelijker. Als je doneert, kun je ook voor een beloning kiezen. Van een zakje gemalen koffie tot een houten tuintafel. Alle producten zijn gedoneerd door de leden van de ADSU.
Niet alleen particulieren kunnen de FUIF sponsoren. Ook bedrijven kunnen dat doen. Zo heeft het Utrechtse bedrijf Willemsen Infra B.V. een duit in het zakje gedaan. Zij maken het onder andere mogelijk dat zanger Frans Duijts komt optreden op het feest.
Kersten Hulpmiddelen, een bedrijf dat mensen met een fysieke beperking helpt met bijvoorbeeld een rolstoel, heeft ook geld gedoneerd. Daarnaast zullen ze ook op het feest aanwezig zijn met vrijwilligers om mensen die wat hulp nodig hebben te helpen, al dan niet met een rolstoel die dag.