6 aanhoudingen en 236 bekeuringen bij politiecontrole rondom Utrechts stationsgebied

© Ab Donker
UTRECHT - De politie heeft gisteravond een controle uitgevoerd in het gebied rondom Utrecht Centraal. Het resultaat: zes aanhoudingen en 236 bekeuringen. De politie hoopt met de actie bij te dragen aan een veiliger en prettiger stationsgebied. Tijdens de actie werd ook gecontroleerd of reizigers in het bezit waren van een geldig vervoerbewijs.
De 236 bekeuringen zijn uitgedeeld voor onder andere het reizen zonder geldig vervoersbewijs, wildplassen, het nuttigen van alcohol en verkeersovertredingen zoals mobiel bellen. Ook is er een elektrische step in beslag genomen van een groep jongeren die overlast veroorzaakte in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de overlast ontving de jeugd een boete.
Naast de ruim tweehonderd boetes werden zes mensen aangehouden. Een van hen werd nog gezocht om te worden gehoord in twee strafzaken. De anderen werden aangehouden voor winkeldiefstal, het bedreigen van NS-medewerkers en het bespugen van een beveiliger. Twee personen werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren. Zij bleken na controle geen geldige verblijfsstatus te hebben.
In het stationsgebied is de afgelopen maanden vaker onrustig door een groep dak- en thuislozen die overlast veroorzaakt onder het bollendak bij het station. De groep staat bekend bij de politie. In november vorig jaar hield de politie een aantal van deze overlastplegers aan.