Vrijwilligers gezocht voor Vuelta-spektakel: 'Takenpakket is heel afwisselend'

© RTV Utrecht / Utrechts Archief
UTRECHT - Nog een paar maanden en dan start de Vuelta in Utrecht. Op 19, 20 en 21 augustus staan de stad en regio in het teken van de Spaanse wielerronde. Maar voordat het koers is in Utrecht moet er nog heel wat gebeuren. En dus wordt gezocht naar vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden.
"Er zijn er bij elkaar 800 nodig. Gelukkig hebben we er al heel veel, maar we zijn nu ook juist op zoek naar Utrechters", vertelt Carlijn Spaaij, coördinator Vrijwilligers voor de Vuelta.
Het takenpakket van Vuelta-vrijwilligers is heel afwisselend. "We hebben vrijwilligers nodig om gasten te ontvangen, maar ook fotografen en mensen voor het perscentrum. Verder gaat om taken als de lunch verzorgen en we zoeken veel mensen om eerste rang te staan aan het parcours staan om ervoor te zorgen dat er niemand over de hekken klimt. Dat is de grootste post."
Iedereen kan zich op geven als vrijwilliger. "Als je maar positief en enthousiast bent en minimaal twee dagen beschikbaar. Dan zijn we blij met iedereen."
Op donderdagavond 18 augustus is er een ploegenpresentatie in de binnenstad van Utrecht. De Vuelta begint een dag later met een ploegentijdrit. De renners gaan van start bij de Jaarbeurs en doen vrijwel alle wijken van de stad aan. De tweede etappe begint zaterdag in Den Bosch, finisht in Utrecht en gaat ook voor een groot deel door onze provincie.