Zaak tramschutter voor moordpoging gevangenisbewaker uitgesteld

© Nicole van den Hout
UTRECHT - De rechtszaak tegen tramschutter Gökmen T. wordt uitgesteld om hem de kans te geven een nieuwe advocaat te zoeken. De 40-jarige Utrechter zou zich vandaag moeten verantwoorden voor de rechtbank in Rotterdam vanwege twee incidenten in de Rotterdamse gevangenis, waar hij zit vanwege de tramaanslag in Utrecht.
In De Schie stak Gökmen T. vorig jaar februari met een zelfgemaakt wapen in op een gevangenisbewaarder. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Acht maanden later was er opnieuw een incident, waarbij T. agressief werd in de recreatieruimte van de gevangenis. Daarbij werden allerlei spullen vernield. Toen een medewerker de Utrechter tot bedaren probeerde te brengen, gooide de Utrechter met hete vloeistof en verwondde hij de medewerker.
Het Openbaar Ministerie vervolgt T. voor een poging tot moord, een poging tot zware mishandeling en vernieling. T. heeft de rechtbank verzocht de zaak uit te stellen, omdat hij geen advocaat heeft. De rechtbank honoreert dit verzoek, aldus een woordvoerder.
Gökmen T. werd eerder veroordeeld tot levenslang voor de tramaanslag op 18 maart 2019 op het 24 Oktoberplein. Hierbij kwamen vier mensen om het leven, zes personen raakten gewond.