Alternatieve UIT-week van start voor coronatijd-studenten

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Utrecht ging vandaag een alternatieve UIT-week van start voor studenten die vanwege corona niet mee konden doen aan de jaarlijkse introductieweek.
Normaal gesproken wordt er ieder jaar een UIT-week georganiseerd aan het einde van de zomervakantie, maar de afgelopen twee jaar kon de introductieweek niet doorgaan vanwege corona. In plaats daarvan werd er een digitale UIT georganiseerd.
Door de coronapandemie hebben veel studenten nauwelijks de kans gekregen om studiegenoten, de universiteit en de stad Utrecht beter te leren kennen. Bij deze groep was de kans groot dat ze zich eenzaam voelden en hierdoor geen leuke tijd hadden. Voor deze groep werd daarom alsnog een UIT-week georganiseerd.
Alternatieve UIT-week van start voor coronatijd-studenten

Themaweek

Onder de naam This Is UU-week is de week opgedeeld in drie dagen, met ieder een eigen thema. Vandaag konden studenten bij Sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park meedoen aan verschillende sportactiviteiten. Morgen staat de dag in het teken van cultuur en donderdag wordt de UU-week afgesloten met een hapje en een drankje in de Botanische Tuinen.
Anders dan normaal konden deze keer álle studenten zich opgeven voor de speciale mini-UIT. Ook ouderejaars, masterstudenten en internationale studenten mochten zich aanmelden. Projectleider Vivien Bonke is ervan overtuigd dat er iets moést gebeuren. "Een soort van oppepper voor de studententijd. Even weer een saamhorigheids- en community-gevoel dat je bij de UU hoort."
Deze speciale introductieweek is daarom net wat anders dan de reguliere UIT. "Eigenlijk is de UIT wat meer gericht op: je gaat een hele week volgen, je bent scholier, je bent helemaal nieuw. Maar deze studenten zijn nu al één, twee jaar aan het studeren en weten al een beetje wat ze zoeken", legt Bonke uit. Deze studenten zijn mogelijk op zoek naar medestudenten om musea mee te bezoeken of om een sport te beoefenen. "We hebben daarom het aanbod wat specifieker gemaakt zodat je kan kiezen wat je wil doen, maar je mag ook aan alles meedoen. Het is dus net een andere insteek."