Topdrukte in regio Utrecht door stralend paasweer: 'Iedereen had het zo naar zijn zin, het kon niet beter'

© ANP
UTRECHT - Het mooie weer tijdens Pasen heeft veel mensen naar de provincie Utrecht getrokken. Tuincentra en meubelboulevards trokken traditiegetrouw veel publiek, maar met het zonnetje erbij was het vooral druk in de natuurgebieden, dierentuinen, musea en natuurlijk op de terrasjes. Verder waren er dit weekend enkele evenementen in de regio zoals het Pimpelpaas 'Feestival' in De Meern en het Werkspoor Festival in Utrecht.
Het Werkspoor Festival in de Werkspoorkathedraal had op Tweede Paasdag ruim 20.000 bezoekers ontvangen in vier dagen. Het evenement bood (live) muziek en foodtrucks, maar ook activiteiten voor kinderen, zoals een reuzenrad en een timmer- en knutselhoek.

Binnen met een buitengevoel

Dat het evenement vooral binnen was, weerhield bezoekers zeker niet, vertelt een van de medewerkers. "De Werkspoorkathedraal is hoog en licht en we hadden grote deuren openstaan. Je hebt daardoor zeker ook een buitengevoel."
De laatste editie van het Werkspoor Festival was door corona alweer drie jaar geleden. "Je merkt dat mensen blij zijn en dankbaar dat het weer mag. Bezoekers waren superenthousiast en de sfeer was fijn. Er is heel veel gedanst, gesjoeld en gegeten. En we hadden voor het eerst heel veel bandjes. Dat is ook erg goed bevallen."

Campings en vakantieparken

Ook de campings en vakantieparken in onze regio kunnen terugkijken op een fijn weekend. "Het was fantastisch", vertelt Piers de Jong, eigenaar van 't Eekhoornsnest in Soest. "Iedereen had het zo naar zijn zin. Het kon niet beter."
Het bungalowpark zit helemaal vol. "Ik denk dat we dan tegen de driehonderd man zitten en komende vrijdag zitten we weer vol. Mensen hebben er echt zin in, dat merk je." De Jong ziet vooral veel families. "Wat ook opvalt is dat veel mensen die hier in de regio wonen naar ons komen. Die willen er toch even uit zijn." Ook bij natuurcamping Fazantenhof in Hollandsche Rading zat dit weekend goed vol en hetzelfde gold onder meer voor Buitengoed de Boomgaard in Bunnik.

Natuur

In de bossen zijn volgens Staatsbosbeheer nergens grote problemen ontstaan. Er was een goede spreiding van de drukte. Hoewel bossen dus niet werd overspoeld, wisten veel mensen natuurgebieden wel te vinden. Zo zag de boswachter van Utrechtse Heuvelrug dat veel mensen daar bij elkaar kwamen om te picknicken en te wandelen.