Steeds meer drankoverlast in Utrecht; alcohol wordt verboden in deel Transwijk en bij Vaartsche Rijn

© Pixabay
UTRECHT - In de stad Utrecht wordt steeds vaker overlast op straat gemeld. Die overlast is vaak drankgerelateerd. Daarom herziet de gemeente de plekken waar een alcoholverbod geldt.
Zo wordt het alcoholverbod dat al gold in de binnenstad uitgebreid naar de Nachtegaalstraat en een gedeelte van de Biltstraat. Het verbod houdt in dat mensen geen alcohol mogen drinken op straat, ook het vasthouden van geopende flessen of blikjes met drank erin is verboden.

Alcoholisten in pluktuin Transwijk

Ook komen er twee nieuwe plekken waar een alcoholverbod geldt. De eerste is bij daklozenopvang De Stadsbrug in Transwijk. De pluktuin die om de hoek zit bij de Koningin Wilhelminalaan is namelijk een verzamelplek geworden voor alcoholisten. Ze stoken vuurtjes, gebruiken drugs en laten rommel achter. Buurtbewoners komen daarom amper nog in de pluktuin, zegt de gemeente.

Openbaar terras bij Vaartsche Rijn

Ook op de Oosterkade en Westerkade bij station Vaartsche Rijn komt een alcoholverbod. De steigers daar worden vaak gebruikt als openbaar terras, wat soms tot overlast leidt. Zo doen sommige mensen hun behoefte in tuinen van buurtbewoners. Het alcoholverbod dat daar wordt ingesteld geldt niet de hele dag, maar alleen tussen 23.00 en 6.00 uur.
Op sommige andere plekken in de stad worden de alcoholvrije gebieden aangepast. Klik hier voor een volledig overzicht.