Utrechtse wethouder Diepeveen gaat boos bellen naar huisbaas Wilhelminawerf

© GroenLinks Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse wethouder Kees Diepeveen gaat op korte termijn in gesprek met de huisbaas van het complex Wilhelminawerf. Dat complex is relatief nieuw en ligt aan het Merwedekanaal, aan de Oranje Vrijbuiterslaan. De huren zouden daar gematigd zijn, maar de projectontwikkelaar Kondor Wessels hield zich eerder al niet aan de afspraken, wat leidde tot een rechtszaak.
Recent zijn de huren van de appartementen verhoogd, tot ongenoegen van de bewoners. En daar is wethouder Diepeveen niet blij mee. Tijdens het vragenuur zei hij tegen de raad dat hij binnenkort contact opneemt met de verhuurder van het pand om door te geven dat hij deze huurverhoging ongewenst en ongepast vindt.
De vragen werden gesteld door Rick van der Zweth (PvdA). Hij is al tijden boos over de huurprijzen in dit complex. Ontwikkelaar Kondor Wessels maakte met de gemeente afspraken over de huur. Die zouden voor een groot deel in het zogenoemde segment ‘middenhuur’ vallen met een maximale prijs van circa 1.000 euro per maand. Maar daar hield de ontwikkelaar zich niet aan. En dus stapte wethouder Kees Diepeveen naar de rechter. Die zaak moet nog dienen.

Brandbrief

Het complex kent een aantal bouwblokken. De bewoners van het eerste blok, die er het langste wonen, hebben recent een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin melden ze dat de huurprijzen – die al te hoog waren – met nog eens 3 procent worden verhoogd. Ook klagen ze over de hoge kosten voor de stadsverwarming en servicekosten. Van der Zweth wilde van de wethouder weten wat hij daaraan kan doen. Wethouder Diepeveen gaf aan niet op de hoogte te zijn van de recente huurverhogingen.
De wethouder zei in het vragenuur van de gemeenteraar dat hij geen middelen heeft om de bewoners te helpen. Wel was hij zichtbaar geërgerd over de opstelling van de verhuurder. Bovendien zei hij toe dat hij in gesprek gaat met de bewoners van de Wilhelminawerf over hun klachten. Een aansporing van Van der Zweth om de huisbaas te bellen nam hij ter harte.