Fietser (32) zwaargewond na botsing in Utrecht, groot onderzoek naar doorrijder

Utrecht - De fietser die vannacht zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Pijperlaan in Utrecht is een 32-jarige fietser. De automobilist die hem vermoedelijk met hoge snelheid heeft geschept reed door en is nog spoorloos.
In het Amsterdam-Rijnkanaal is later in de nacht een zwaar beschadigde auto gevonden. De recherche onderzoekt nog of dit het betrokken voertuig was en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.
De fiets van het slachtoffer kwam door de aanrijding zo'n dertig meter verderop bij een bushalte terecht en was fors beschadigd. Een traumahelikopter landde in Park Oog in Al. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie zette de plek van het ongeluk ruim af voor onderzoek.

Zoekactie Amsterdam-Rijnkanaal

Zo'n tien minuten na het ongeluk kwam een melding binnen over een auto te water in het Amsterdam-Rijnkanaal. De politie en brandweer zetten vervolgens een grote zoekactie op touw bij de Prins Clausbrug.
Er werden onder meer duikers ingezet en Rijkswaterstaat kwam ter plaatse met een boot. De bestuurder zat niet in de auto en is niet meer gevonden
Uiteindelijk werd een kleine Volkswagen uit het water gehaald met schade aan de voorzijde. Twee ambulances vertrokken na ruim een uur wachten zonder slachtoffers. Onduidelijk is nog of de politie iemand heeft kunnen aangehouden.