Kampong wint eerste duel in de Euro Hockey League

© EHL
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben de eerste wedstrijd in de Euro Hockey League (EHL) gewonnen. In het Amsterdamse Wagener-stadion versloeg de Utrechtse ploeg het Duitse HTC Uhlenhorst Mülheim met 4-0.
De Duitsers begonnen sterk aan het duel tegen Kampong, dat de laatste weken slecht draaide in de competitie. David Harte hield zijn ploeg een aantal keren op de been met knappe reddingen. Het was Kampong dat na 8 minuten op voorsprong kwam nadat Jip Janssen een strafcorner succesvol afrondde.
Even later plaatste Kampong een counter waarbij Derck de Vilder - die zijn contract bij Kampong net met drie jaar heeft verlengd - de bal mee kon geven aan Finn van Bijnen, ondanks de druk van twee verdedigers. De jonge aanvaller van A1 bleef koel, durfde een fractie te wachten en tikte met zijn backhand in de tiende minuut de 2-0 binnen.
Even leek Kampong nog in het eerste kwart ook op 3-0 te komen. Maar de goal van Boet Phijffer werd afgekeurd wegens bolle kant. Bjorn Kellerman viel in het eerste kwart uit met een hamstringblessure. Het is nog onduidelijk hoe lang de Utrechtse aanvaller uitgeschakeld is.

Score uitbouwen

Vlak na de pauze, in de 32ste minuut, kreeg Terrance Pieters aan de linkerkant in de cirkel, backhand slag, laag voor de goal en jongeling Mats Gruter scoorde vallend de 3-0. Jip Janssen legde 6 minuten voor het einde van het kwart aan voor zijn derde corner. Deze pushte hij laag naast de goal.
Terwijl de frustratie bij de Duitsers toenam, scoorde Silas Lageman in de 43ste minuut de 4-0. Hij kon de bal binnentikken nadat de scheidsrechter goed voordeel gaf na shoot door een Duitse verdediger.
In het laatste kwart liet Kampong zich meer terugzakken in de eigen verdediging. De Utrechters loerden op de counter. Het team speelde geconcentreerd en met rust de wedstrijd uit.
De ploeg van coach Roelant Oltmans zakte de afgelopen weken in de competitie van de tweede naar de vierde plaats. Maar in het EHL-duel tegen het Duitse HTC Uhlenhorst Mülheim herpakte het team zich. In de volgende ronde speelt Kampong vrijdag om 20.30 uur tegen Rot-Weis Köln.