Door lockdown in Shanghai gaat springkussenfeest in Utrecht niet door

© ANP
UTRECHT - Ruim 36000 vierkante meter aan springkussens zouden in de meivakantie worden opgeblazen in de Jaarbeurs in Utrecht. Een groot deel van die attracties is nog in China, door de corona-lockdown komen de opblaasattracties daar niet weg. En dus gaat het feest niet door.
"Alles van ons is op maat gemaakt", zegt Stijn van Liempt van organisator Blow Up Extreme. "Een deel is er al, maar de rest is niet op tijd in Nederland." In totaal zouden er meer dan vijftig attracties komen te staan met namen als The Cobra, The Big Airbags en The Iceberg.
Door de lockdown in Shanghai ligt het werk in de haven stil. Door de lockdown hebben reders tekorten aan havenarbeiders. De rederijen proberen via andere havens containers te verschepen, maar ook aan vrachtwagenchauffeurs is een gebrek. Bij de gecombineerde aanlegplaatsen van Shanghai en het nabijgelegen Ningbo lagen maandag volgens het ANP 197 containerschepen te laden of te wachten om te laden.
Alle kopers van een kaartje zijn geïnformeerd en krijgen hun geld terug. Van Liempt heeft geen exacte cijfers, maar het gaat om duizenden mensen. "Zij hebben allemaal een mail gehad."
"We nemen de bezoekers hopelijk mee naar de zomervakantie", zegt Van Liempt. Om het evenement rendabel te maken moet het namelijk in vakanties worden georganiseerd, zodat er ook doordeweeks bezoekers zijn. "De zomervakantie is de eerstvolgende mogelijkheid. Maar dan hebben we alles zeker binnen."