Utrechter Joram van Velzen nieuwe voorzitter Landelijke Studentenvakbond

© LSVb
UTRECHT - De Utrechtse student Joram van Velzen wordt de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Volgens de 24-jarige student komen steeds meer studenten in de knel.
"Studenten zijn te lang het kind van de rekening geweest", zegt Van Velzen. "Of het nu gaat om stagediscriminatie, studentenwelzijn, huisvesting of de gevolgen van het leenstelsel, de positie van studenten is alles behalve optimaal. De maat is vol en we kijken er naar uit om aan de slag te gaan."
Van Velzen volgt de opleiding Social Work aan de Hogeschool Utrecht (HU). Hij zette zich eerder in binnen de medezeggenschap van de HU en bij de #NietMijnSchuld-campagne, waarbij werd geprotesteerd tegen de gevolgen van het afschaffen van de basisbeurs.
Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt, op 25 juni vindt de officiële wissel plaats. Huidig LSVb-voorzitter Ama Boahene neemt dan afscheid.
"Met herinvoering van de basisbeurs, de nasleep van de coronacrisis en het mentale welzijn van studenten liggen er grote uitdagingen op het nieuwe bestuur te wachten", zegt Boahene. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze met passie voor de belangen van studenten zullen strijden."