Nieuwe middelbare school in Vleuten voor duizend leerlingen

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Aan de Hindersteinlaan in Vleuten komt een nieuwe middelbare school van stichting Willibrord voor duizend vmbo tl-, havo- en vwo-leerlingen. De bouw duurt ongeveer drie jaar. De invulling van de sportfaciliteiten - drie gymzalen of een sporthal - hangt nog samen met een advies van het Mulier Instituut.
Nieuwe middelbare scholen zijn volgens de gemeente hard nodig. Naar verwachting stijgt het aantal leerlingen tot 2035 met bijna vijfduizend. In onder meer Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn is het al behoorlijk dringen. Onlangs nog moest geloot worden voor een plekje op het Amadeus Lyceum en de afdeling vmbo-t van Academie Tien.
Juni vorig jaar is bewoners van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn gevraagd hun mening te geven over vier mogelijke locaties voor een nieuwe middelbare school. De andere plekken waren de Ten Veldestraat, Boteyken en Burgemeester Verderlaan. De mening van de bewoners is naast de afweging van het schoolbestuur en verschillende gemeentelijke afdelingen meegenomen in het advies aan het college van burgemeester en wethouders.
De gemeente organiseert deze maand een inloopavond. Omwonenden worden ook uitgenodigd om mee te denken over onder andere verkeer, parkeren en inrichting van de openbare ruimte.