Arthur Japin schreef mooiste liefdeszin van Nederland

© ANP
UTRECHT - De Utrechtse schrijver Arthur Japin heeft met de zin "Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was" uit zijn roman 'Een schitterend gebrek' de mooiste liefdeszin van Nederland geschreven. Dat blijkt uit een peiling van Stichting CPNB in aanloop naar de Boekenweek.
De winnaar werd gisteravond onthuld in het radioprogramma 'Met het oog op morgen' op NPO Radio 1. "In de aanloop naar de Boekenweek met als thema Eerste Liefde hebben we alle genodigden van het Boekenbal gevraagd hun mooiste zin uit de Nederlandstalige literatuur met ons te delen", zegt directeur Eveline Aendekerk van de CPNB. Andere genomineerden waren onder meer Anne Frank en Harry Mulisch.

Boekenweek

Met het Boekenbal wordt vrijdag in Amsterdam de 87e editie van de Boekenweek afgetrapt. Die vindt tot en met 18 april plaats en eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op tweede paasdag. Het thema van de Boekenweek is Eerste liefde.
Arthur Japin: "Schrijven over liefde is als liefhebben zelf: het gaat van nature en toch is er moed voor nodig, er bestaan geen woorden voor en toch moet je je uitspreken, het kan makkelijk misgaan en toch moet je het wagen. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter de ander, in dit geval de lezer, zich in jou zal herkennen."