Brouwerij Oproer heropent na brand in Overvecht: 'Als bier op tafel komt, verbroederen mensen vanzelf'

© RTV Utrecht / Joep ten Have
UTRECHT - "Oproer herrijst." Dat staat in grote letters te lezen op het gebouw The Cube in Overvecht. En dat mag je best letterlijk nemen. Want na twee zware coronajaren en een grote brand in het CAB-gebouw, leek het even einde verhaal voor de Utrechtse Brouwerij Oproer. Maar vandaag opent de brouwerij met biercafé in Overvecht-Zuid een nieuwe, grote zaak.
"Het is nog groter dan het op de vorige plek was, en die was al niet al te klein", zegt Mark Strooker, mede-eigenaar van Oproer. "We hebben 800 vierkante meter en twintig taps. Het is een enorme ruimte, maar wel heel erg gezellig ingericht, met allemaal hoekjes waar je bijvoorbeeld kunt studeren. Je kunt ook je kinderen meenemen en lekker laten spelen."
Het vorige café in het CAB-gebouw raakte begin dit jaar door een felle brand onherstelbaar beschadigd. Via een crowdfundingscampagne werd het maximale bedrag van 375.000 euro binnengehaald voor de doorstart in Overvecht. Met het nieuwe café wil Oproer ook een actieve rol in Overvecht gaan spelen.
"We willen met wat wij doen de wereld een stukje beter maken en de mensen plezier geven. Ook door het bieden van een goede plek. Ons motto is sowieso: als er bier op tafel komt, dan verbroederen mensen vanzelf. "
Er heeft zich volgens Strooker al een oudere buurtbewoner gemeld die vaker gaat langskomen met zijn kaartclubje en dat juicht hij van harte toe. Daarnaast wil Oproer nog meer gaan samenwerken met lokale organisaties, artiesten, en kunstenaars. Vandaag is er een eerste voorzichtige officiële opening, "om een beetje te oefenen". Zaterdag wordt het echt feest. "Ik nodig iedereen uit om een biertje te komen drinken."