Wethouder Klaas Verschuure neemt afscheid van Utrechtse politiek

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Klaas Verschuure stopt als wethouder en neemt afscheid van de Utrechtse politiek. De D66-politicus laat weten dat hij het tijd vindt voor "verdere dromen en ambities", hoewel hij nog niet weet welke dat zijn. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Waar ik mijn volgende stap ga zetten weet ik nog niet, er komt ongetwijfeld iets interessants op mijn pad."
Verschuure heeft zestien jaar in de lokale politiek gewerkt. Eerst als fractiemedewerker, daarna als raadslid, lijsttrekker, fractievoorzitter en wethouder.
"Ik heb inmiddels vijf gemeenteraadsverkiezingen meegemaakt en heb daarin talloze functies bekleed namens D66. Maar rond elke verkiezing is er een natuurlijk moment om na te denken over verdere dromen en ambities. En ik voel dat het na zestien jaar tijd is om daar verdere invulling aan te gaan geven." Bovendien vindt de wethouder het tijd voor een nieuwe generatie D66'ers.
De Utrechtse D66-afdeling laat via voorzitter Tom Kunzler weten "Klaas zijn beslissing om niet opnieuw beschikbaar te zijn als wethouder" te respecteren. "We zijn hem diep erkentelijk voor alles wat hij voor onze afdeling en stad heeft mogen betekenen en kijken uit naar al het moois wat hij nog verder gaat doen voor D66.''