Ziekenhuizen laten coronamaatregelen nog niet volledig los

© RTV Utrecht
UTRECHT - Sinds vandaag zijn de coronamaatregelen in Nederland nagenoeg allemaal afgeschaft. Mondkapjes, 1,5 meter afstand en testen voor toegang is niet meer nodig. Maar veel ziekenhuizen houden nog wel een aantal maatregelen aan.
Het St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein heeft laten weten dat alle coronamaatregelen nog blijven gelden. Dit omdat er een hoog ziekteverzuim is onder medewerkers van het ziekenhuis en omdat er nog veel spoedpatiënten binnenkomen, meldt het ziekenhuis. Dus een medisch mondmasker en de anderhalve meter blijven van kracht. Wanneer deze maatregelen worden afgeschaft laat het ziekenhuis afhangen van hoe het verder gaat.
In het UMC Utrecht laten ze de maatregelen langzaamaan varen. Mondkapjes in de publieke ruimtes van het ziekenhuis en 1,5 meter afstand houden van elkaar hoeft niet meer. Maar, handen schudden doen ze nog liever niet, laten ze op hun website weten.
Ook in het Meander Medisch centrum uit Amersfoort zijn de maatregelen versoepeld. Maar, om hun patiënten en medewerkers te beschermen tegen besmetting, neemt het ziekenhuis nog altijd enkele voorzorgsmaatregelen. Zo is een mondmasker nog wel verplicht bij een bezoek aan een patiënt. En mag er maar één begeleider mee naar afspraken.
In het Diakonessenhuis zijn ook veel maatregelen afgeschaft vanaf zaterdag. Zo hoeft er een geen anderhalve meter afstand meer gehouden worden. Ook mogen er weer twee personen per bezoekuur op bezoek komen, in plaats van een. Wel moeten bezoekers nog een mondkapje op als ze op bezoek gaan bij een patiënt. Ook het personeel houdt hun mondkapje op tijdens de patiëntenzorg.