Vier aanhoudingen en tientallen boetes na politiecontrole in omgeving Utrecht Centraal

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie heeft gisteren tijdens een controle in de omgeving van Utrecht Centraal vier mensen aangehouden. Een van hen was een vreemdeling zonder geldige verblijfspapieren, de andere drie werden aangehouden omdat ze na een eerdere veroordeling nooit verplicht dna hebben afgestaan.
Mensen die veroordeeld zijn geweest voor een zwaar strafbaar feit zijn verplicht om dna-materiaal af te staan. De drie aangehouden personen hebben dit na de oproep nooit gedaan. Om die reden werden ze geregistreerd door de politie. Nadat ze tijdens de politiecontrole tegen de lamp waren gelopen, zijn ze alsnog aangehouden. Daarnaast zijn er ook 77 boetes uitgeschreven voor andere overtredingen.

Controles

Om deze en andere vormen van overlast te voorkomen worden er regelmatig controles uitgevoerd door de politie. Deze actie was gericht op het terugdringen van overlast in winkelcentrum Hoog Catharijne, rondom Utrecht Centraal en onder het 'bollendak'. Ook zijn reizigers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoerbewijs.
Het komt met enige regelmaat voor dat in de omgeving van het zogenoemde bollendak bij Utrecht Centraal overlast wordt ervaren. Afgelopen najaar moest de politie meerdere keren in actie komen om 'hardnekkige drinkebroeders' aan te pakken.
Volgens de politie hadden winkelbeveiligers tijdens de controle een rustige werkdag.