Plan voor Utrechtse megaflat met rooftopbar op 140 meter ligt ter inzage

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Het bestemmingplan voor de megaflat in Leidsche Rijn (MARK) met zorgwoningen en een rooftopbar ligt aan het einde van de maand ter inzage. Alle inwoners van de stad kunnen dan voor een periode van zes weken reageren.
De plannen bestaan voor nu uit drie flats, waarvan er eentje 140 meter hoog moet worden. Dat is hoger dan de Domtoren van 112 meter. Dat punt gold jarenlang als magische grens voor hoogbouw, maar die wordt met deze flat doorbroken.
50 procent van de woningen wordt sociale huur of middenhuur. Daarnaast wordt iets meer dan 1 op de 10 appartementen een zorgwoning. Die appartementen worden aangepast aan behoeftes van ouderen, ook als die kampen met ziektes als bijvoorbeeld dementie.

Uniek in haar soort

De omgeving van de flat moet groen worden, afgewisseld met nog meer hoogbouw van maximaal 25 meter hoog. Eerder liet wethouder Klaas Verschuure al weten heel blij te zijn met de plannen. "Het project is uniek in haar soort en zet Utrecht als moderne en gezonde woonstad verder op de kaart."
Het voorlopige bestemmingsplan ligt vanaf 25 maart ter inzage. Na zes weken kijkt de gemeente welke reacties meegenomen kunnen worden in de plannen. Het definitieve bestemmingsplan wordt vervolgens voorgelegd aan de Utrechtse gemeenteraad.