Poes Friedo verdween uit Bremen… en dook weer op in Utrecht

© Huisdierenmeldpunt Utrecht
UTRECHT - Keihard lachen moest ze, vertelt Bea Keijzer van Huisdierenmeldpunt Utrecht over de eigenaresse van de bij de Jaarbeurs aangetroffen poes Friedo. "Toen ik haar aan de lijn had zei ze alleen maar: oh mijn god, wat een kat! En ondertussen was haar man aan het opzoeken waar Utrecht precies lag."
Poes Friedo komt namelijk helemaal uit Bremen, in het noordwesten van Duitsland. Ze werd vandaag gevonden bij de Da Costakade in Utrecht, vlakbij de Jaarbeurs. "Met een vrachtwagen meegereden, dat kan bijna niet anders", zegt Bea.

Wonderbaarlijk

Het Huisdierenmeldpunt zag dat de poes wél een chip had, maar een eigenaar konden ze niet vinden. "Ik heb een behoorlijk poosje zitten zoeken en rondgebeld en -gemaild. Uiteindelijk kreeg ik iemand van de databank aan de lijn, die gelukkig net zo goed steenkolenengels spreekt als ik. Zij vond het ook wonderbaarlijk dat een kat uit Bremen helemaal in Utrecht was gevonden."
Het komt namelijk zelden voor dat katten uit het buitenland hier gevonden worden. "Een keer in de zoveel jaar maken we zoiets mee. Maar de gemiddelde kat loopt niet zover, en poezen al helemaal niet. Een kater wil nog weleens gaan lopen, maar poezen gaan meestal gewoon zitten en laten horen dat ze er zijn. Dan komen de katers vanzelf wel."

Asiel

De Duitse eigenaren kunnen Friedo morgen pas komen ophalen. Het is namelijk vier uur rijden van Bremen naar Utrecht en het asiel waar Friedo nu zit gaat om 17.00 uur dicht. "Maar ach, nu heeft het toch niet zoveel haast meer. Ik vond het wel een leuk verhaal in al deze ellende. Om te vertellen dat we niet alleen voedsel wegbrengen voor honden en katten in het buitenland, maar dat we er ook nog weleens voor zorgen dat katten weer terugkeren naar hun huis in het buitenland."