Vrouw vrijgesproken van zware mishandeling bij verkeersruzie Overvecht, wel celstraf voor wraakactie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een vrouw die werd verdacht van zware mishandeling in het Utrechtse Overvecht is vrijgesproken. De zaak draait om een verkeersruzie op de Theemsdreef op 21 september 2019. De vrouw zou een man daarbij met een sleutelbos in haar hand in zijn gezicht hebben geslagen of gestoken, waarbij hij letsel opliep.
Uit het dossier blijkt dat de verdachte getapt is. Haar advocaat voerde aan dat haar uitspraken in de afgeluisterde gesprekken niet in het scenario passen dat zij de agressor was. Een getuige heeft daarnaast verklaard dat de vrouw aan haar haren uit de auto werd getrokken en klappen kreeg van de man. Vervolgens sloeg ze terug.
Een proportioneel middel, oordeelt de rechtbank, die ook stelt dat niet bewezen is dat ze opzettelijk met de sleutels sloeg. De vrouw heeft verklaard dat zij de autosleutel uit het contact had gehaald, omdat zij wilde voorkomen dat iemand anders zou wegrijden met de kinderen die in haar auto zaten.

Verhaal halen

Een paar uur na het incident ging de partner van de vrouw met drie vrienden verhaal halen bij het slachtoffer thuis. De rechtbank acht bewezen dat daarbij is geslagen en gedreigd met een vuurwapen. Een 25-jarige Utrechter is daarvoor nu veroordeeld tot vijf maanden cel.
De partner van de vrouw en twee andere vrienden stonden al eerder voor de rechter. Zij werden kort na de gewelddadige confrontatie aangehouden.